Zhujianjiao – Mica Venetie de langa Shanghai

 

IMG_0524

Zhujianjiao

 

In apropierea orasului Shanghai se gaseste micul orasel Zhujianjiao, un oras contruit intr-o zona cu multe canale.  Multe persoane compara Zhujianjiao cu Venetia, desi mie mi-a parut mai mult ca se aseamana cu Amsterdam.

Transportul se face pe jos pe stradute inguste sau cu barci traditionale de lemn.

Noi am ales varianta a doua si nu am regretat nici o clipa. Canalele ofera un peisaj exceptional al orasului. Casele construite in stil traditional sunt transformate in ziua de astazi in magazine de suveniruri sau mici restaurante. Din loc in loc se gasesc si ateliere care se ocupa cu prelucrarea lemnului, a stufului sau a matasei.

Centrul micului orasel este intesat de vanzatori care ofera turistilor mancare traditionala.  Pentru cei ce se incumeta sa incerce, localnicii ofera de la picioare de broaste pana la rasoale de porc sau un amestec de carne tocata si orez lipicios invelit in frunzele unor diverse plante. O zona mai putin placuta este in dreptul vanzatorilor de Tofu fermentat, unde mirosul greoi te face sa fugi cat mai rapid in alte locuri mai prietenoase.

Stradutele comerciale intortocheate pot fi o distractie de cateva ore pentru cei curiosi sa vada si  sa simta partea traditional a orasului Zhujianjiao.

Pentru detalii referitoare la orasul Shanghai intrati aici

Vizualizati noul site de informare turistica Infoholidays.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s